September 2013 

DOETINCHEM – ‘ Walters ‘ wordt de naam van het bier dat vanaf volgende week wordt gebrouwen in de Doetinchemse stadsbrouwerij. Die komt in het witte pand achter het voormalige Staring Instituut in de Grutstraat in Doetinchem.

De naam van het bier is vanzelfsprekend afgeleid van de geestelijk vader van de stadsbrouwerij, horecaondernemer Walter Hendrixen. (foto)  “Helemaal toevallig is de naam inderdaad niet”, zegt Hendrixen. “Maar we hebben ook voor Walters gekozen omdat de naam dan tevens over de grens gebruikt kan worden.”
Het bier wordt gebrouwen en komt op de markt als Grandcafé Hendrixen – dat in het voormalige Staring Instituut komt . Hendrixen wil het etablissement in september 2013 officieel openen.
Walter Hendrixen, eigenaar van Grandcafé De Bank op het Simonsplein, gaat de brouwerij beginnen in de Grutstraat in Doetinchem in het pand waarin tot voorheen het Staring Instituut was gehuisvest.

Behalve een stadsbrouwerij komt er ook een proeflokaal op de plek waar nu de studiezaal van het Staring Instituut zit. Daarnaast komt er zowel in de Grutstraat als aan de achterzijde van het pand (de binnenplaats) een terras.

Als huisleverancier van Hendrixen heeft Aquasoft Watersystems een aantal nieuwe waterontharders geplaatst afgelopen periode, in de Bierbrouwerij alsmede in het Grandcafé Hendrixen. Aquasoft leverde ook de installaties bij  Grandcafé De Bank in Doetinchem en bij Zalencentrum de Zon te Varsselder, allemaal installaties ter voorkoming van kalkaanslag vooral in de keuken & warmwatervoorzieningen.

Zachtwater is o.a. de basis van bier, daar heb je gewoon het beste voor over, niet alleen voor het brouwproces maar ook voor het schoonmaken van de koperen ketels in de brouwerij.
Aquasoft Watersystems heeft zich de afgelopen jaren zich als een prima leverancier met een prima service bewezen. Aan te bevelen aldus de Doetinchemse bierbrouwer Walter Hendrixen.

Start typing and press Enter to search