Hoofddorp : 21 Oktober 2013

Afgelopen week werd door de technische dienst van Aquasoft de waterontharder afgeleverd en opgebouwd in de technische ruimte van het Huis van de Sport te Hoofddorp, Aquasoft Watersystems een belangrijke partner inzake levering van toonaangevende installaties in de professionele wereld van waterontharding.  De Waterontharder voorziet kalkvrijwater aan o.a. 2 boiler-units van 8000 liter / uur.

Aan de zuidkant van Floriande en grenzend aan het toekomstige Park21 komt een grootschalig en multifunctioneel sportcomplex. Het Huis van de Sport bestaat uit een sporthal met 1.500 tribuneplaatsen, een turncentrum, vier zwembaden waarvan één wedstrijdbad met vierhonderd tribuneplaatsen en aanvullende voorzieningen zoals horeca, fitness en kinderopvang. De voorzieningen worden zo uitgevoerd dat ze voor turnen en ritmische gymnastiek en synchroonzwemmen optimaal geschikt zijn als trainingsfaciliteit.   Het nieuwe sportcentrum zal ook geschikt zijn voor het houden van sportwedstrijden op het hoogste nationale niveau en voor Europese clubontmoetingen. Aansprekende toernooien en sportresultaten zetten mensen aan tot meer sporten. Op deze manier verwacht de gemeente via topsport ‘een vliegwiel’ in te zetten voor breedtesport.

Op 26 april 2013 j.l. is de naam veranderd van Huis van de Sport naar Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Dat maakte de burgemeester van Haarlemmermeer bekend  De nieuwe naam is bedoeld als een Haarlemmermeers verjaardagscadeau voor de nieuwe Koning Willem-Alexander,   We vinden het een grote eer om de naam van de nieuwe koning op deze manier te gebruiken en uit te dragen’’, aldus burgemeester Theo Weterings. Hij maakt er geen geheim van dat het college in koning Willem-Alexander ook de ideale persoon ziet om Sportcomplex Koning Willem-Alexander te openen. ,,Wij zouden daarmee zeer verguld zijn.’’De opening is begin 2014 gepland.

Start typing and press Enter to search