November 2013:

Gezellig onder het genot van een kop thee zitten we weer met de familie Veenstra aan de keukentafel in het  plaatsje De Wilp ( Gn ). Twee ondeugende dochtertjes huppelen door de kamer, een prachtig gezin. Het is al weer 5 jaar geleden dat we een interview hadden met deze familie inzake de aanschaf van een Aquasoft waterontharder in hun nieuw te bouwen woning.

“Geen dag zonder Zachtwater”

Aan het woord is de vrouw des huizes, Ik was natuurlijk al jaren gewend aan Zachtwater bij mijn ouders thuis, dus één van mijn eisen in onze nieuwe woning was een waterontharder, want als je eenmaal het verschil ervaart tussen Hard en Zachtwater, dan wil je nooit meer een dag zonder Zachtwater !  Het is ideaal in je hele huis, geen kalkaanslag in de douchecabine en op de kranen, we hebben veel RVS in de keuken en een keukenblad van zwart natuursteen, we hebben er nooit geen kalkaanslag op gehad en het is heel gemakkelijk schoon te maken. Een van mijn dochters heeft ietwat last van een droge huid, dan is Zachtwater helemaal perfect en je hoeft niet meer allemaal van die vettige crèmes te smeren.

“Waterontharder is geen luxe“

Veenstra heeft de machine zelf geplaatst , we hebben het toestel gemonteerd in de bijkeuken naast de wasmachine en droger, Veenstra is in het dagelijks leven werkzaam als storingsmonteur in de koeltechnische wereld dus het aansluiten van de machine was zomaar gepiept. Er was een keurige handleiding bij om de machine in te regelen. Na het opstarten is exact volgens afspraak iemand van Aquasoft geweest om nog alles even te controleren en de waterhardheid te checken.

Ons gezin verbruikt op jaarbasis rond de 150 cub. water ( 4 personen ) als we dan naar het zoutverbruik kijken is dat ongeveer 3 zakjes op jaarbasis ( 75 Kg ) dat is nog zelfs iets lager dan wat Aquasoft ons had berekend, dus is de machine prima afgesteld.
Als we kijken naar hoeveel we besparen op zeepmiddelen in de wasmachine en minder gebruik van shampoos , maar ook in de afwasmachine hoeft geen spoelglansmiddel en geen zout. Geen ontkalkingsmiddelen in koffiezetapparaat en waterkoker of van die agressieve middelen om de badkamer schoon te maken moeten we gewoonweg stellen dat een waterontharder helemaal geen luxe is, maar een toestel die eigenlijk onmisbaar is in elke woning, we besparen zo rond de 350 tot 400 euro op jaarbasis en dat kunnen we wel gebruiken in deze economische onrustige tijd volgens Veenstra.

“Goede service is geld waard”

Een kleine 5 jaar geleden hebben we de Aquasoft Waterontharder aangeschaft, elk jaar wordt er preventief onderhoud uitgevoerd aan de waterontharder, daardoor ontvangen we 10 jaar All-in garantie en dat kan ook nog eens verlengd worden met 10 jaar. Een top investering en prima bedrijf !!

Aquasoft Watersystems heeft bij de familie Veenstra een toestel 4-water 18ltr. geleverd geschikt voor 2 tot 6 personen met een zoutvoorraad van 50 kg , toestel is volledig automatisch en computer gestuurd.

Start typing and press Enter to search