Zuivelproducten in vele vormen samengesteld worden veelal door alle mensen wereldwijd geconsumeerd, wie is er niet mee groot geworden een glas melk een stukje kaas , zuivel is gezond en nodig voor de opbouw en onderhoud van het menselijke lichaam. De basis van al die zuivel is de koe.

Nederland is wereldwijd toonaangevend in de zuivelindustrie vooral op gebied van topkwaliteit en stabiliteit maar bovenal inventiviteit op het gebied van melkwinning/ melkkoeling en zuivelverwerking.

De moderne veehouderij voldoet aan de hoogste hygiëne eisen op het gebied van de melkwinning en digitalisering inclusief robotisering die zich blijft doorontwikkelen.

De melkrobots werken non-stop 24/7 en zijn voorzien van zeer geavanceerde lasers en reinigingsapparatuur en ontsmettingsmodules om de melkkoeien zo rustig mogelijk en zo hygiënisch mogelijk te melken, alle gegevens worden bijgehouden door een computersysteem en bij enige afwijking van b.v. productie of activiteit van de koe of de installatie wordt de veehouder gealarmeerd en kan desgewenst acties ondernemen.

Na elke melking van de koe door de melkrobot wordt de gehele installatie automatisch gereinigd met heetwater en gedesinfecteerd, het spoelwater wordt opgewarmd door een boerderij boiler die meestal een deel van de benodigde energie via warmte wisselaars ontrekt uit de geproduceerde melk.

Al sinds 1994 is Aquasoft een bekende leverancier van waterontharders in de melkveehouderij. Aquasoft heeft bij een 1600 veehouders een ontkalkinginstallatie geleverd, vaak worden de waterontharder geplaatst voor o.a. boilers en reinigingsapparatuur voor de melkinstallatie en de koeltank. Zachtwater geeft besparing op o.a. reinigingsmiddelen en energiebesparing.

Melkrobots en geavanceerde verwarmingsystemen werken niet goed met kalkaanslag door het leidingwater, kalkaanslag geeft schade en energieverlies aan warmte wisselaars en storingen aan melkrobots. Om kalkproblematiek te voorkomen levert en plaats Aquasoft zeer geavanceerde waterontharders voorzien van de modernste elektronica en ingebouwd desinfectiesysteem, betrouwbaar en uiterste hygiënische producten zijn gewaarborgd in de Aquasoft waterontharders. De eindgebruiker ontvangt daarom ook een garantie van 15 jaar op de toestellen.

Aquasoft plaatst waterontharders bij o.a. melkrobots van de merken:

  • Lely Astronaut A4
  • DeLaval VMS melkrobot
  • Fullwood M2erlin melkrobot
  • GEA Mlone melkrobot
  • SAC Futureline MAX/Galaxy Astrea 20.20
  • BouMatic Robotics MR-S1/ MR-D1

Start typing and press Enter to search