Aan het H.A. Kooijkerplein in Groningen, midden in de woonwijk Oosterpark, vlak achter het UMCG, is het Ronald Macdonald Huis gebouwd. Hier kunnen ouders, broers en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het UMCG – Beatrix Kinderziekenhuis.

Het Ronald Macdonald Huis bestaat uit 24 gastenkamers, enkele woonkamers, een grote gemeenschappelijke keuken, een bibliotheek, wasruimte en kantoorruimtes voor het management en de vrijwilligers. Het ontwerp is zo bijzonder omdat het, ondanks de schaal en de verschillende functies die het herbergt, echt een woonhuis is. Met een geborgen, speelse sfeer. De indeling van het huis is heel helder. En is, net als de woningen in de straat, onderdeel van de straat. Door de gekozen kleuren en materialen en de ontworpen meubelen zijn in het huis gezellige en tegelijkertijd praktische gasten- en woonkamers ontstaan.

Familieleden en kinderen kunnen in de gastenkamers rust vinden en hun eigen gang gaan. De kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet, een garderobekast, een zitje en een werkplek om bijvoorbeeld te internetten. Op het dak is naast een grote speelkamer een dakterras gemaakt, bereikbaar via openslaande deuren.

Hardwater : ook in dit prachtige pand word ervaren hoe vervelend het is om hardwater te hebben, overal verscheen kalkaanslag in o.a. doucheruimtes maar ook in de keukenapparatuur, dat is onhygiënisch maar ook lastig om schoon te maken aldus Mw. J. Hakkenberg.
We hebben een specialist benaderd die een landelijke dekking heeft en tenminste 15 jaar ervaring heeft met waterbehandeling, onze keuze is gevallen op Aquasoft, die heeft ons centraal in het gebouw een Duplex waterontharder geplaatst, waardoor het gehele pand wordt voorzien van ( kalkvrij ) zachtwater.
De resultaten zijn perfect, alles glimt als nieuw en de schoonmakers hoeven niet meer te ontkalken. ook de reacties van onze gasten zijn helemaal geweldig.

Aquasoft heeft een Duplex Hyflow installatie geplaatst van het merk General Electric met een capaciteit van 6000 ltr. per uur
De installatie is volledig computer gestuurd en wordt gespoeld met zouttabletten.

Start typing and press Enter to search