April  2021

Je ziet ze elke dag wel rijden op de wegen en in de straten van steden en dorpen, de vuilnisauto’s van Omrin, jaarlijks worden miljoenen kilo’s huishoudelijk en bedrijfsafval verwerkt en gerecycled op het Ecopark de Wierde te Heerenveen.

Omrin bestrijkt de hele afvalketen van huishoudelijk restafval

Minder afval, meer hergebruik. Om dit te bereiken maakt Omrin gebruik van een uniek concept: ‘bronscheiden waar het moet, nascheiden waar het kan’  in de hele afvalketen.

Van inzameling tot afvalbeheer, van afvalverwerking tot de productie van duurzame energie. Omrin gelooft in nascheiding van (huishoudelijk) restafval. In Heerenveen beschikken wij daarom over geavanceerde installaties: de Scheidings en Bewerkings Installatie (SBI – capaciteit 300.000 ton) en de Kunststof Sorteer Installatie (KSI – capaciteit 65.000 ton). Hiermee behalen we niet alleen hoge scheidingspercentages. Dankzij deze installaties zij wij ook producent van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en energie.

Omrin inspireert en doet!

Het succesvol sluiten van circulaire (afval)ketens voor het welzijn van volgende generaties. Dit betekent dat wij actief bijdragen aan het verlagen van CO2-uitstoot, aan minder afval en meer hergebruik van grondstoffen. Ook zorgen we voor meer biodiversiteit en minder sociale ongelijkheid. In onze strategie noemen we bewust (afval)ketens. Om ons doel te behalen zijn we niet alleen in afvalketens actief (onze ketenpartners), maar ook in de ketens daarbuiten (communities en ecosystemen).

Waterontharders Aquasoft

In samenwerking met Installatiebedrijf Hoekstra te Heerenveen werden een 3-tal Aquasoft waterontharders geplaatst t.b.v. proces gedeelte van sorteer afdelingen en o.a. voor het was- & sanitaire gedeelte t.b.v. personeel en het nieuwe gebouwde kantorencomplex is voorzien van Zachtwater door een Centraal geplaatste Aquasoft Hyflow installatie.

Milieuvriendelijk waterontharders bij Aquasoft , een waterontharder bespaart energie en het gebruik van reinigings- & schoonmaakmiddelen en bespaart op onderhoud van apparatuur , de toestellen zijn voorzien zelfdenkende computers die de waterontharder alleen gaan reinigen wanneer het nodig is , dat bespaart spoelwater en zoutverbruik.

aquasoft-levert-waterontharders-ecopark1
image002
waterontharder-display

Start typing and press Enter to search