De geschiedenis van Mosterdmakerij De Wijndragers begint in 1983 in de gelijknamige toren in de karakteristieke binnenstad van Zwolle. In deze toren was in de middeleeuwen het gilde der Wijndragers gevestigd, vandaar de naam “Mosterdmakerij De Wijndragers”.
Met molenstenen werd mosterd gemalen en dit was toegankelijk voor publiek. Men kon kijken, proeven, kopen of rustig een kopje koffie drinken. Op deze plek werd de basis gelegd voor het ondertussen befaamde mosterd en sauzen assortiment. Inmiddels heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld tot een onderneming met export naar meer dan 10 landen, waarbij de ambachtelijke werkwijze nooit
uit het oog verloren is.
De eigenaars van De Wijndragers, Harrie en Mirel te Huure verzorgen het gehele productieproces vanaf de basis tot de aankleding van de verpakking. Onder eigen label worden meer dan zeventien soorten mosterd en zes sauzen vervaardigd, tevens hebben we nog twee “kant en klare” mosterdsoepen in het assortiment. De kwaliteit en versheid wordt gegarandeerd doordat de productie volgens het “just in time” principe plaatsvindt, dit houdt in dat er pas na orderplaatsing geproduceerd wordt.
Aquasoft Watersystems heeft in de bereidingsruimte een waterontharder geplaatst en alle water wat wordt gebruikt is nu kalkvrij, aldus Harrie ter Huure, We gebruiken o.a. zachtwater voor het verdunnen van de azijn maar vooral voor het schoonmaken in ons bedrijf is Zuiverwater erg belangrijk, ons bedrijf voldoet aan de HACCP normen, een erg belangrijke hygiënecode. Sinds de plaatsing van de waterontharder hebben nooit geen kalkaanslag en watervlekken meer gehad op o.a. de RVS delen in de bereidingsruimte.
De bestaande vaatwasser was al helemaal aan de binnenkant verkalkt en binnen enkele weken nadat er dagelijks zachtwater werd gebruikt is de vaatwasser weer als nieuw van binnen, gewoonweg geweldig resultaat!
Om de hoge standaard te waarborgen welke wij aan onze producten stellen, wordt uitsluitend gewerkt met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige grondstoffen. Van alle verwerkte grondstoffen is een productspecificatie aanwezig zodat de herkomst en kwaliteit van deze bestanddelen te allen tijde te traceren is. Het afvullen, sluiten en etiketteren vindt volledig automatisch plaats. Dit komt de kwaliteit en productveiligheid ten goede : aldus Harrie te Huure.