De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Rabobank Heerenveen heeft op 13 maart 2009 het hoogste punt bereikt: 42 meter. Op de zichtlocatie aan de A32 verrijst naast het Abe Lenstra Stadion een prachtig gebouw, het fraaie pand is op alle fronten duurzaam gebouwd. Samen met de twee naastliggende kantoren is dit het meest duurzame pand in Heerenveen.

Fedde Pronk, directievoorzitter van de Rabobank Heerenveen ” Dit project biedt ons de perfecte oplossing: royale, functionele kantoren met een mooie uitstraling. We zijn goed zichtbaar dankzij de bijzondere locatie en eenvoudig bereikbaar door de ondergrondse parkeergarage.” ,  want Rabobank Heerenveen groeit hard uit zijn jasje. “Eigenlijk wilden we een historisch pand in de binnenstad voor onze afdeling Private Banking, maar dat was zoeken naar een naald in een hooiberg. Nu we hebben gekozen voor een modern gebouw, troosten we ons met de gedachte dat ons pand over honderd jaar één van de toonaangevende historische gebouwen van Heerenveen zal zijn.“

Hoge eisen:  Het Rabobank kantoor wordt aangesloten op het energiesysteem van Sportstad Heerenveen Duurzame Energie. Daarnaast worden hoge eisen gesteld aan de isolatie, de beglazing en wordt FSC-hout gebruikt. Door deze maatregelen worden circa 80% minder fossiele brandstoffen verbruikt en ontstaat ongeveer 70% minder CO2-uitstoot ten opzichte van normale kantoorpanden en voldoet op vele manieren aan het predikaat ‘groen’. Er wordt tevens een Centrale wateronthardings-installatie geplaatst om de negatieve effecten van kalkaanslag te voorkomen.

31 Maart 2009
zijn enkele monteurs van Aquasoft Watersystems druk in de weer om de gigantische waterontharder op te bouwen in de technische ruimte van het nieuwe kantoren gebouw. Het gehele pand wordt voorzien van Zacht en zuiverwater. De installatie is volledig computer gestuurd en voorzien van de nieuwste techniek en zeer zuinig met spoelwater en zouttabletten. De keuze voor Aquasoft Watersystems is logisch die tevens al jaren sportstad Heerenveen en het Abe Lenstra stadion voorziet van kalkvrijwater. Dergelijke projecten in te richten is terrein voor professionals met ervaring. Het nieuwe Hoofdkantoor van de Rabobank voorzien van Zachtwater is een van de grotere projecten die in de ruim gevulde orderportefeuille 2009 zitten van het Friese waterbehandelingsbedrijf.

Start typing and press Enter to search