April – 2009

In alle dagbladen verscheen afgelopen week een belangrijke veiligheidswaarschuwing omtrent het Philips Senseo® Koffiezetapparaat. Philips roept wereldwijd een paar miljoen Senseo®-koffiezetapparaten terug. In Nederland zijn dat er één miljoen. Volgens het elektronicaconcern is er een kans dat onderdelen wegschieten.

Door kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd dat lucht afvoert. Door de verhoogde druk zouden onderdelen kunnen losschieten en zelfs uit elkaar kunnen spatten, hetgeen kan leiden tot rondvliegende delen het oplopen van brandwonden en het blootstellen aan onder spanning staande delen,  In Nederland is dat tot nu toe één keer gebeurd, niemand raakte daarbij gewond.
Het probleem kan zich voordoen bij een aantal Senseo-modellen, die tussen juli 2006 en november 2008 zijn gemaakt

Consumenten die een risicoapparaat bezitten, kunnen bij Philips een ontkalkingsetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna ook een doos waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Het probleem wordt dan verholpen. In totaal heeft Philips wereldwijd ruim 25 miljoen Senseo’s verkocht.

Kalkafzetting is nadelig voor alle huishoudelijke apparaten dus ook voor de Senseo , dat doet maar weer blijken zegt Henk Kamminga woordvoerder van Aquasoft Watersystems, ik las de advertentie in het Friesch Dagblad van woensdag 15 April en had ook al gezien dat de website Philipswww.senseoreparatie.nl  helemaal overbelast was. We prediken al 25 jaar in Nederland dat hardwater kalkaanslag veroorzaakt en dat het ook voorkomen kan worden door een centrale waterontharder te plaatsen in de woning.
We hebben duizenden particuliere klanten waarvan wellicht diverse ook een senseo apparaat bezitten, maar die apparaten worden gevoed met Zachtwater, wij als Aquasoft hebben nog geen problemen vernomen van onze klanten inzake kalkafzetting of lekkages van de senseo apparaten.

Aquasoft adviseert zijn klanten echter wel de oproep& waarschuwingsinstructies van Philips inzake de betreffende senseo koffiezetapparaten nauwkeurig op te volgen.

Start typing and press Enter to search