Het ontstaan van Morres Wonen brengt ons terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1909 richtte Dhr. F. Morres een ‘elektrische meubelmakerij’ op in de binnenstad van Hulst (Zeeuws Vlaanderen). Pas na de tweede wereldoorlog ging deze meubelmakerij over in een volledige meubelzaak. De periode na de Tweede Wereldoorlog was voor de heren Morres (ook 2 zoons werkten inmiddels actief in het bedrijf) een gouden tijd. Tijdens de wederopbouw werden in de regio niet alleen veel nieuwe huizen gebouwd; veel mensen richtten hun woning in met meubelen van Morres Meubel. De groeiende welvaart in de jaren ’60 deed hier nog een schepje bovenop, waardoor de verkoop alleen maar toenam.

Om het de klanten nog makkelijker te maken, introduceerde Morres in 1957 de allereerste meubelcatalogus. Het begin van het postorderen was gemaakt, waardoor ook mensen buiten de regio per post een bestelling konden doorgeven. Mede door de zondagopening nam de belangstelling voor Morres Meubel toe. Klanten legden steeds grotere afstanden af om in Hulst meubelen te komen kopen. Door het succes dat de postorder en zondagopening met zich meebrachten, moest Morres uitbreiden. Het gebrek aan expansiemogelijkheden in de binnenstad leidde tot de aankoop van een perceel buiten de stad. In 1968 vestigde Morres Meubel zich op het Industrieterrein ‘Tol-Morres’. In deze periode onderscheidde Morres zich opnieuw als een opmerkelijk pioniersbedrijf. De perifere vestiging en de enorme oppervlakte winkelruimte waren destijds uniek.

Het familiebedrijf Morres groeide uit tot één van de grootste meubelbedrijven in de Benelux. Met de slogan ‘Kom een dagje Morressen’ begon de ontwikkeling van een succesformule die zich kenmerkte door o.a. de volgende begrippen: alles onder één dak, laagste prijsgarantie, ruime parkeermogelijkheden, dikke meubelcatalogus en succesvolle afhaalformule. In de jaren 90 werd een golf van vernieuwing en uitbreiding gerealiseerd. Niet alleen werd de totale oppervlakte van het bedrijf vergroot; ook alle toonzalen en het logistiek apparaat werden gemoderniseerd. Eind jaren ’90 verandert Morres Meubel haar naam in Morres Wonen. Een naamsverandering die erop gericht is te laten zien dat Morres meer te bieden heeft dan alleen meubelen. Bij Morres Wonen vindt men namelijk alles om het wonen zo aangenaam en compleet mogelijk te maken.

Dagje Morressen in Hulst

Op diverse plaatsen in de winkel kunt u een plattegrondje pakken om u goed te kunnen oriënteren in de winkel. Op overzichtelijke wijze worden de woonstijlen, de verschillende afdelingen en de informatiebalies, waar u ook voor vragen en inlichtingen terecht kunt, weergegeven. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruik maken van een rolstoel. Tevens zijn er winkelwagentjes beschikbaar, zodat u kleine artikelen gemakkelijk in de winkel of naar de auto mee kunt nemen.

Persoonlijk advies, Voor wie een keuze heeft gemaakt of behoefte heeft aan persoonlijk advies, staan onze verkopers graag klaar. Zij adviseren niet alleen over materialen, kleur-, en stijlcombinaties, maar informeren u ook over levertijden en leveringsvoorwaarden. die op hun gemak een kijkje in onze winkel willen nemen, kunnen met een gerust hart hun kinderen aan onze professionele kinderopvang toevertrouwen. De professionele medewerkers organiseren tal van activiteiten om de kinderen een geslaagde dag te bezorgen. Kinderen kunnen niet alleen kleuren, tekenen, knutselen en video kijken, maar er worden tal van activiteiten georganiseerd. Als het weer het toelaat gaan de deuren naar de binnenspeelplaats open, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. In het Grand Café kunt u terecht voor een lekker hapje of drankje. Geniet in sfeer van een heerlijk kopje koffie met gebak, lekkere broodjes of een aantrekkelijk geprijsd maandmenu.

In Zeeland komt er heel Hardwater uit de waterleiding, vandaar dat er voor alle apparatuur wat gevoelig is voor kalk en kalkaanslag een professionele waterontharder geplaatst moet worden!  In het geheel vernieuwde restaurant wordt een Aquasoft waterontharder geplaatst, voor o.a. ovens en de vaatwasapparatuur maar ook alle andere kalkgevoelige onderdelen worden op deze moderne installatie aangesloten, zoals o.a. de ijsmachine en de koffiemachines. De door Aquasoft geleverde waterontharder is volledig automatisch en computer gestuurd , Morres Wonen werkt alleen maar met geavanceerde technieken en producten in het bedrijf en stelde als eis dat de installatie zuinig is met energie en spoelwater en voorzien is van digitaletechniek. Aquasoft Watersystems levert standaard alle waterontharders met een All-In garantie van 10 jaar en tevens zijn standaard de installaties uitgevoerd met zoutsignalering. Deze techniek is uniek en bij andere merken niet leverbaar.

Start typing and press Enter to search