Melkcontrole Nijland is een vereniging van bijna 500 leden die voor melkveehouders melkcontrole uitvoert en de gegevens verwerkt op de wijze die elke veehouder individueel wenst. Dit tegen een zo laag mogelijke kostprijs, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit Het doel van de vereniging is om binnen de Nederlandse markt minimaal haar huidige aandeel te behouden en te streven naar een verdere uitbreiding zonder dat het karakter van Melkcontrole Nijland aantast.

Melkcontrole Nijland heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een stabiele vereniging die zorg draagt voor sterk concurrerende tarieven van de melkcontrole. Tal van veehouders uit geheel Nederland laten hun melkmonsters reeds door ons laboratorium analyseren.
Na de analyse van de melkmonsters in ons eigen laboratorium, verwerken we vervolgens de gegevens in ons eigen melkcontrole-programma, bij het NRS of in het FHRS-programma, Hierdoor kunnen wij zorg dragen voor een snelle en correcte verwerking. De melkcontrole-uitslag kan op papier en via internet aangeleverd worden.

In oktober 2005 is een Combiscope aangeschaft. Dit apparaat kan zowel het vet-, eiwit- en lactosegehalte als ook het celgetal bepalen. Nieuw is echter dat ook het ureum voortaan onderzocht kan worden. Op 1 november 2005 is het onderzoek gestart met dit nieuwe apparaat. Het ureumgetal wordt zowel per individuele koe als ook per groep gepresenteerd op de melkcontrole-uitslag. Ook het lactosegehalte wordt nu als extra gegeven op de melkcontrole-uitslag van de Nijland-verwerking gepresenteerd.

Zachtwater: Onze analyseapparatuur wordt dagelijks gereinigd en schoongemaakt met water, daarvoor hebben we kalkvrij en zuiverwater voor nodig, tevens hebben we zachtwater  nodig voor onze distillatieapparatuur. In 2006 hebben we onze 15 jaar oude waterontharder vervangen voor een computer gestuurde versie, de waterontharder hebben we weer aangeschaft bij Aquasoft Watersystems aldus de bedrijfsleider Henk Hoekman.

Aquasoft is een specialist op het gebied van waterontharders en waterzuivering, 1 x per jaar komt een technisch specialist langs om de installatie te controleren en te desinfecteren. Het apparaat levert 100% zachtwater en is dankzij de computer besturing erg bedrijfszeker. “Wij controleren graag in combinatie met Zachtwater”

Start typing and press Enter to search