BVDA (Bureau voor Dactyloscopische Artikelen) ontwikkelt en maakt producten voor de technische recherche en forensische laboratoria sinds 1932.

De belangrijkste toepassingen van de producten zijn het vinden, zichtbaar maken en veiligstellen van sporen die zijn achtergebleven op een plaats delict.

Het BVDA assortiment bestrijkt verschillende disciplines, zoals chemie, elektronica en mechanica. Zo produceert BVDA o.a. de zeer bekende GELLIFTERS die worden gebruikt voor het opnemen van vinger- en schoenafdrukken, een assortiment aan vingerafdrukkenpoeders, Silmark  (afvormmateriaal voor werktuigsporen), verschillende chemicaliën (waaronder het recent ontwikkelde 5-MTN) en een reeks aan onderzoekskoffers, zoals de Universele Sporenkoffer.

Zachtwater :  In het productieproces hebben we water nodig om o.a. de GELLIFTERS te produceren, Hiervoor laten we het water behandelen door Aquasoft Watersystems, Er is een Waterontharder geplaatst die alle Calcium & magnesium uit het leidingwater verwijdert waardoor we kalkvrijwater krijgen en dus geen last krijgen van kalkaanslag binnen ons processen. De waterontharder wordt 2 maal per jaar door een ervaren Aquasoft monteur preventief onderhouden, want we kunnen ons geen storingen en onvolkomenheden veroorloven.

Zuiverwater : In April 2008 hebben we opdracht gegeven om het leidingwater nog verder te zuiveren, want we zaten met de helderheid van ons water, voor o.a. onze Gel-producten hebben we niet alleen Zachtwater nodig maar tevens voor de transparante producten is zuiver & Helder water een vereiste. Na de waterontharder is een extra filtratiesysteem geplaatst voorzien van een registratiemeetsysteem die de zwevende sedimenten uit het water filtert tot 5 micron en tevens de geur en kleurstoffen verwijdert. Het filtratiesysteem kan 15.000 lt. water behandelen, het is eenvoudig om een nieuw filterpakket te plaatsen. De zuiverheid is prima na de behandeling van dit Aquasoft product en wij zijn zeer tevreden over de werking van de apparatuur.

Gelatinefolie wordt al meer dan een eeuw gebruikt door de technische recherche. Nog steeds neemt het een niet weg te denken plaats in het technisch onderzoek. Vroeger werd uitsluitend (transparante) folie gebruikt voor het afnemen van vingerafdrukken die met Dactyloscopische poeder waren ingestoven. Gelatinefolie heeft een aantal bijzondere eigenschappen waardoor het al lang niet meer alleen voor het afnemen van gepoederde vingersporen gebruikt wordt. Een hele belangrijke toepassing van zwarte gelatinefolie is bijvoorbeeld het opnemen van schoenafdrukken.

BVDA producten worden in meer dan 50 landen gebruikt en wereldwijd verkocht via een netwerk van eigen vestigingen en agenten.

Start typing and press Enter to search