Leek, 11 Juni 2013

In het voormalige pand van vleesverwerker Proviande op de Kapteynlaan 1 te Leek is het een drukte van jewelste. Pruttelend kookgerei en heerlijke geuren & aroma’s van kruiden en gekookte groenten verwennen de menselijke zintuigen. We zijn aanwezig in de Kleinste Soep fabriek,  waar eigenaar Michel Jansen de scepter zwaait in de “ Super keuken “

In Mei 2005 is de Kleinste soepfabriek opgericht door Michel Jansen, In het eerste halfjaar verkocht Jansen zo’n 8000 potjes met biologische soepen. Er bleek veel vraag te zijn en al snel moest de ondernemer nee verkopen. Sinds februari van 2006 werkt Jansen samen met vennoot Willem Versteeg, die de verkoop doet. De Kleinste Soepfabriek verkoopt zijn soepen aan groothandels, op markten en in delicatessenwinkels en via zijn webwinkel.
‘De soep is exclusief, ambachtelijk en fair trade, geen bulk. De zaken gingen zo goed, dat Jansen in 2010 samen met zijn vennoten de aanschaf van een nieuwe fabriek hebben gedaan in het Groningse Leek.

Het pand van de voorheen gevestigde vleesverwerker was reeds voorzien van een Aquasoft duplex wateronthardinginstallatie die het hele pand van Zachtwater voorziet, ideaal voor het schoonmaak werk “ i.v.m. o.a  hygiëne- eisen kunnen we geen kalkaanslag gebruiken in ons bedrijf ”, aldus Jansen. Afgelopen Mei is de installatie volledig gecontroleerd door de technische dienst van Aquasoft en alles bleek in perfecte staat.

“ Ik wil exclusief en ambachtelijk blijven”

Ook heeft Jansen als Biologische Soeppionier zijn vleugels uitgeslagen naar het buitenland. ‘Kleinste Suppenfabrik’ bestaat al, binnenkort komen daar ‘Petite Fabrique de Soupe’ en ‘Smallest Soup Factory’ bij. Ook zijn er contacten in Taiwan en de VS. Maar ook al is Jansen
bezig de wereld te veroveren, de kleinste wil hij blijven. ‘We werken overal kleinschalig.
Deze strategie werkt.

Culinaire kopstukken zoals Johannes van Dam, Wouter Klootwijk en Pierre Wind zijn helemaal verknocht aan deze eerlijk, duurzaam, biologisch en vooral puur gemaakte soepen. Want tenslotte geeft soep kracht, troost, geneest en soep verbroedert.

Start typing and press Enter to search