Oudwoude : Juli 2013

“Ik drink al sinds 2011 dagelijks slootwater wat gezuiverd wordt dankzij een prachtige uitgedacht waterbehandelingssysteem van Aquasoft uit Siegerswoude” aan het woord is Haise Bosma uit het Noord Friese plaatsje Oudwoude.

Natuurmens :

Haise is een natuurmens in Hart en Nieren die dagelijks werkzaam is in de ruige natuur rondom het Lauwersmeer als o.a. natuurbeheerder.
Het liefst leeft en woont Haise zo onafhankelijk mogelijk. Vandaar dat hij jaren geleden zelf een vrachtboot geheel heeft omgebouwd tot een varende woning, voorzien van alle voorzieningen die vandaag aan de dag te vinden zijn in haast elke woning.

“Als ik besluit om bv. op een vrijdagmiddag even naar Schiermonnikoog te varen of even een rondje op het Wad te tuffen kan ik dat direct doen, de trossen los en de vrijheid tegemoet” : aldus de Friese pionier.

Zelfvoorzienend :

We zijn helemaal zelfvoorzienend mede door een eigen stroomvoorziening en ook dankzij een perfect uitgedacht waterbehandelingssysteem.
We pompen gewoon het water in het schip op de plaats waar we liggen of varen. Aan de zuigslang van de installatie  zit een grof filter om te voorkomen dat visjes en plantjes e.d. binnengezogen worden. Voor de rest gaat het water trapsgewijs via allerlei filters naar de tappunten en o.a. bad en toilet. Het drinkwater wordt nog speciaal behandeld door een Reverse Osmose toestel en daarna nog bacterievrij gemaakt met UV licht. Er vindt ook nog een nabehandeling plaats d.m.v. koolstof en om de zuurtegraad Ph neutraal te krijgen.

Perfect & zuiver water :

Het water is van perfecte kwaliteit, helder en zuiver. Het door Aquasoft geleverde systeem is helemaal automatisch, de osmose en zelfs het filter wordt via een computer bestuurd. Zelf controleer ik 1 keer per 4 maanden de filters en eventueel echt vervuilde filters ga ik vervangen.

Ik heb bewust zaken gedaan met Aquasoft,
Kamminga is een man die echt verstand van zaken heeft en heel erg veel aandacht besteed om samen een oplossing te bieden, je voelt je direct thuis bij Aquasoft in de showroom en je wordt gewoon en serieus behandeld. Het is een bedrijf met een no nonsens mentaliteit en het is een kwestie van een man een man en een woord een woord. En daar kan ik verder mee, aldus Haise.

Een Aquasoft waterontharder is niet nodig voor een dergelijke situatie, want in regenwater zit n.l. geen kalk en geen ijzer, dus dat zou een overbodige investering zijn.

Start typing and press Enter to search