Het bedrijf aan de Friesestraatweg te Aduard kent een lange historie. Het was in de 19e eeuw al een bekende uitspanning. Het was toen nog een boerderijtje. Er kwamen ver voor de oorlog al veel mensen die vanuit het Westerkwartier en Friesland naar de veemarkt in Groningen gingen. In 1939 kwam er een fietspad en werd het boerderijtje afgebroken. Het nieuwe pand moest vanwege dat fietspad iets verder naar achteren. Jarenlang droeg het hotel-restaurant de naam Quatre Bras en het was ook vele jaren bekend als truckersrestaurant.

In 1968 nam de familie Rutgers de uitspanning over. Dochter Minke trouwde met Andries Kingma, afkomstig uit noordelijk Friesland en daar nog altijd mede-eigenaar van een boerderij. Die overigens leverancier is voor de keuken, in de vorm van met name rund- en lamsvlees. Het paar nam het bedrijf in 1976 over, precies 35 jaar geleden.

Renovatie & Uitbreiding:
Het complex is in 2011 grondig gerenoveerd, met een nieuwe entree voor zalen en restaurant en de bestaande entree voor uitsluitend hotelgasten. Het aantal kamers is uitgebreid van 24 naar 33, terwijl er één zaal was en nu niet minder dan vier. De serre en terras, met fraai uitzicht op het oer-Groningse landschap, is een fraai geheel en valt bij vele gasten uitstekend in de smaak. De sfeervol aangeklede kamers zijn compleet ingericht.

Waterontharding onmisbaar :
Het leidingwater binnen het gehele complex wordt behandeld door 2 wateronthardings-installaties. Rond de 20 jaar geleden werd het eerste toestel geplaatst in de kelder die o.a alle apparatuur en kamers voorziet van kalkvrijwater, In het nieuwe gedeelte is ook weer een Aquasoft Waterontharder geplaatst.
Zachtwater is onmisbaar, het bespaart veel schoonmaakwerk en in de moderne Horecakeuken spaart het de apparatuur.

Familiaire gezelligheid:
“De kracht van ons bedrijf is de familiaire gezelligheid”. We hebben gasten die hier al 30 jaar komen. De locatie is natuurlijk ook heel belangrijk, met de eigen parkeermogelijkheden. En bijvoorbeeld een stalling voor fietsen van gasten”, aldus Kingma. “Dat is de kracht, met het uitzicht en de beleving van het platteland. Koeien lopen op enkele meters afstand, dat vinden vooral mensen uit het westen uniek.” De architect heeft volop rekening gehouden met de omgeving. “Er zijn overal doorkijkjes naar buiten.

Hotel Restaurant Aduard maakt deel uit van Best Westen-keten, wat volgens het horeca-echtpaar veel voordelen biedt. “Voor ons natuurlijk, maar zeker ook voor de gasten”

Start typing and press Enter to search