November 2012

“De afbouwfase van het hoofdkantoor Nijestee is gestart aan het Damsterdiep in Groningen, de opleveringsdatum is bekend en begin 2013 gaat het personeel verhuizen naar hun nieuwe locatie”.

Het bedrijf Onix Architecten, stedenbouwers en ontwerpers hebben een multifunctioneel gebouw ontworpen die perfect past in de omgeving en symboliseert de toegangspoort tot de binnenstad van Groningen.  De vorm van het gebouw wordt vooral bepaald door de stedenbouwkundige omgeving, de ruimtebehoefte van Nijestee en door de ondergelegen parkeergarage. De hoge, ronde ‘kop’ markeert de entree van de stad en sluit aan bij de grote schaal van de ringweg en de omliggende grote gebouwen. De entree van de parkeergarage is hieronder geïntegreerd. Aan de zijde van het Damsterplein sluit het gebouw aan bij de schaal van de omliggende gebouwen en de binnenstad.

Veel lucht en licht : Een typerend onderdeel in het gebouw is de ‘canyon’. Door deze atriumachtige ruimte is er veel lucht en licht in het gebouw en ontstaat er een centrale ontmoetingsruimte waar de opdrachtgever Nijestee om vroeg en waar interactie tussen medewerkers plaats kan vinden. Rondom het atrium zijn er diverse plekken (open spreekhoeken) ingericht om ontmoeting tussen de medewerkers te faciliteren.

Woningcorporatie Nijestee is met circa 13.000 huurwoningen de grootste in zijn soort in de stad Groningen.  Deze woningen bieden ruimte aan ongeveer 30.000 mensen.

Hardwater : In de provincie Groningen komt redelijk Hardwater uit de kraan met als gevolg “ veel kalkaanslag “ om dit te voorkomen worden waterontharders geplaatst. Zo werd door de architect een Aquasoft waterontharder opgenomen in het bouwbestek, mede t.b.v. de volautomatische glazenwasrobot , die alle ramen van het Hoofdkantoor Nijestee volledig gaat schoonmaken. Aquasoft Watersystems importeert het wereldmerk General Electric, topsegment apparatuur voor toepassingen in alle branches.

Waterontharders worden niet alleen aan bedrijven verkocht maar vooral de laatste 10 jaar neemt de particulier een dergelijke installatie mee in de begroting van o.a. verbouwing badkamer of nieuwbouw woning. Aquasoft is een bedrijf wat reeds 25 jaar werkzaam is in de Nederlandse waterbehandelingsmarkt en werkt samen met een landelijk opgebouwd netwerk van dealers.

De wateronthardings-installatie bij Nijestee wordt geïnstalleerd door de firma Imtech Building Services Groningen, het jaarlijkse onderhoud wordt uitgevoerd door de specialisten van Aquasoft Watersystems , waardoor de klant een all-in garantie ontvangt van 10 jaar op de gehele wateronthardings-installatie.

Start typing and press Enter to search