Balink Glas  is gevestigd in Heerenveen en in Meppel. In Heerenveen zit Balink in een gloednieuw pand. Als u over de A32 rijdt dan kunt u het niet missen. In dit nieuwe pand hebben wij optimaal gebruik gemaakt van de modernste technieken. In Meppel is een gedeelte van de glasgroothandel gevestigd. Balink Glas is de expert in alles wat met glas te maken heeft. Al sinds 1925 hebben drie generaties Balink bij elk project weer top kwaliteit geleverd. Bij Balink werken op dit moment ca. 60 mensen. Balink neemt regelmatig aparte projecten aan zoals het maken van een glazen trap of het op glazen palen zetten van een gebouw. Het is voor ons een uitdaging om zo’n project tot een goed eind te brengen en onze opdrachtgever tevreden te maken.

Balink Glas is een solvabele onderneming met een ruime productiecapaciteit, die zijn opdrachtgevers door kwaliteit de zekerheid van continuïteit biedt. Daarom betrekt Balink Glas zijn grondstoffen van met naam en faam bekend staande leveranciers uit binnen en buitenland zoals Reynaers, Wicona en Alcoa voor aluminium en Glaverbel, Pilkington en Scheuten glasgroep voor Glas. Door onze ruime voorraden kunnen schades snel worden hersteld en kunnen wij onze opdrachtgevers volgens het just-in-time principe leveren. Als groothandel heeft Balink glas in alle soorten, kleuren en maten voldoende op voorraad. Bewerkingen worden in eigen bedrijf door goed opgeleid personeel en met de meest moderne middelen gerealiseerd.

De Glasbewerkingsfabriek richt zich met name op de toelevering van bewerkte/onbewerkte glasproducten aan o.a. de meubelindustrie, interieurbouw, vitrinebouw als mede bouwbedrijven en aannemers. Klantgericht werken en denken, aantrekkelijke levertijden en een concurrerende prijsstelling vormen de basis voor een succesvolle zelfstandige onderneming. Balink Glas is in staat de klanten flexibel te bedienen, leveringen geschieden door geheel Nederland. Naast de bestaande glassoorten bieden wij onze afnemers een pakket veiligheidsglas, dat wil zeggen: gelaagd glas in diverse samenstellingen, gehard glas en een combinatie van deze twee producten.

Tevens kunnen wij gebogen glas, gehard gebogen glas en gelaagd gebogen glas leveren.

In het bewerkingstraject werken we met water om o.a. te slijpen, polijsten e.d. en om mee te reinigen, We kunnen geen kalkaanslag gebruiken binnen dat traject, op diverse machines werken we met Zachtwater geleverd door een waterontharder van Aquasoft Watersystems, Een echt Fries bedrijf die de laatste 20 jaar zijn sporen heeft verdient in de waterbehandeling en is erg bekend in Noord-Nederland. Aquasoft Watersystems werkt met een eigen landelijke servicedienst.

Balink Glas & Aluminium levert haar producten onder CE norm. Dat betekent dat b.v. ons glas voldoet aan de onderliggende Europese Normen voor glasproducten, voor toepassing in de bouw en in bepaalde andere sectoren.  Deze CE-markering garandeert dat het betreffende product is geproduceerd en gecontroleerd conform de jongste richtlijn 93/68/EEC van de Raad van de Europese Gemeenschap (richtlijn bouwproducten).

Start typing and press Enter to search