Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje aan een van de mooiste meren van Friesland. Door haar centrale ligging is Langweer een ideale uitvalsbasis om prachtige zeiltochten te maken. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een passende zeilroute uit te zoeken. Sneek, Heeg, Lemmer, Sloten en andere bekende watersportplaatsen zijn prima te bereiken per boot.

In het kleine, maar gezellige centrum van het dorp zijn nog veel oude en prachtige gebouwen bewaard gebleven. De eeuwenoude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig aanzien. Een wandeling door het dorp is daarom zeker de moeite waard.

Maar niet alleen de watersporter komt hier aan zijn trekken. Er zijn prachtige fiets- en wandeltochten te maken. Dit is een ontspannen manier om kennis te maken met de Friese cultuur, zoals bijvoorbeeld het Fierljeppen op de Fierljepschans in Joure of het Skûtsjesilen op de Friese Meren.

Villapark Langweer,  ideaal voor de actieve watersporter maar ook voor mensen die willen genieten van de prachtige omgeving, de vrije natuur en houden van rust. Naast het huren van een prachtige bungalow kunt u er ook terecht voor het huren van een sloep, valk, optimist of motorvisboot.

17 jaar geleden kochten wij bij Aquasoft Watersystems 2 waterontharders voor o.a. douchegebouwen en receptie en bedrijfswoning. Jaarlijks hadden wij voorheen zeer veel problemen en storingen met een partij geisers in o.a. het dochegebouw  t.g.v. kalkaanslag. Na de plaatsing van de waterontharders hebben we nooit geen kalkproblemen meer gekend ook niet in de bedrijfswoning waar ik jaren in heb gewoond.”We stikken hier haast in de kalk”  aldus directeur Bauke Jonkman van het Villapark Langweer.

Volgende week wordt weer een Aquasoft Waterontharder geïnstalleerd, een van de nieuwste series General Electric Smartwater Hyflow, helemaal computer gestuurd en voorzien van standaard signaleringssysteem, de installatie wordt geplaatst t.b.v. onze nieuwe receptie en showroom van Watersport Twirre maar ook voor onze net nieuw gebouwde bedrijfswoning. We hebben begrepen dat deze installaties momenteel de zuinigste zijn in energie verbruik, de computer gebruikt nog niet eens voor 1 eurocent energie op jaarbasis. De bestaande Aquasoft waterontharders doen nog steeds na 17 jaar perfect hun werk dankzij een goed onderhoudsprogramma.

Start typing and press Enter to search