AMSTERDAM Juni 2010  – In de bouwput van de Noord/Zuidlijn aan de Vijzelgracht en op het Rokin  te Amsterdam draaien 24 uur per dag twee grote vriesaggregaten en een pompunit . Het zijn belangrijke onderdelen van een vriesinstallatie die moet voorkomen dat er opnieuw lekkages ontstaan. Daardoor verzakten vorig jaar tot twee keer toe nabijgelegen huizen.

Volgens contractmanager van het gemeentelijk projectbureau Noord-Zuidlijn Gerard Scheffrahn bevriest de vriesinstallatie de voegen tussen de diepwanden met -32 graden Celsius. Bevroren grond vormt namelijk een natuurlijke barrière en laat geen water door. Een keiharde maatregel die de kans op lekkages minimaliseert.

Aquasoft Watersystems levert producten t.b.v. de vriesinstallatie o.a. ter bereiding van het pekelwater wat nodig is voor de mega vrieskist op locatie. Erg belangrijk is dat er kwaliteit geleverd word, de eisen zijn hoog voor dergelijke producten. Aquasoft voldoet ruim aan de gestelde leveringsvoorwaarden.

De Duitse ondernemingsgroep Max Bögl selecteert met grote zorg zijn toeleveranciers in het moderne bouwwezen: van bouwplan tot exploitatie. Max Bögl is bouwer van de drie diepe stations: Rokin, Vijzelgracht en Ceintuurbaan.

Start typing and press Enter to search