Op woensdag 14 november is het Roggebrood van Bakkerij Boonstra als hoogste beoordeelt door de jury tijdens de Noordelijke vakwedstrijden in Groningen.  Kampioen Roggebrood, deze titel mag de bakker uit De Knipe en Heerenveen met trots een jaar lang behouden.
Al decennia lang wordt er jaarlijks gestreden om de titel Kampioen Roggebrood, eerst alleen in de provincie Fryslan,  nu doen ook de bakkers uit Drente en Groningen mee. Nog steeds weten de Fryske Bakkers de titel in huis te houden, het lekkerste roggebrood wordt dus door de
Fryske Bakkers gemaakt. Het roggebrood van Bakkerij Boonstra werd beloond met 50 punten, op de onderdelen smaak, kruim, bakaard, kleur, vorm en eerste indruk, 4 maal het cijfer 8 en twee maal een 9. De hoogste score van de ruim 30 deelnemers. De grote wisselbokaal staat te pronk in de winkel en moet volgend jaar verdedigd worden.

Naast het Kampioens Roggebrea wisten de bakkers uit De Knipe nog een viertal derde prijzen in de wacht te slepen: Weinachtstol, krentebollen, witte puntjes en tarwebrood.

Bakkerij Boonstra werkt in de Knipe al langer dan 15 jaar met een waterontharder van Aquasoft Watersystems, in 2006 is de bestaande waterontharder vervangen wegens capaciteits problemen door een GE-26 HI In onze bakkerij is een waterontharder onmisbaar, we kunnen geen kalk en kalkaanslag gebruiken binnen ons bedrijf. Onze apparatuur draait prima en geen storingen ten gevolge van kalk. Een kampioen gaat altijd voor nummer 1 en dat geldt ook voor de keuze in toeleveranciers. Aquasoft Watersystems feliciteert de beste Roggebrea bakker van het Noorden.

Start typing and press Enter to search