Bijna 9.000m2 sneeuwoppervlakte met een constante haltemperatuur van -5 graden Celsius, SnowBase een winterparadijs voor de beginnende en gevorderde skiër en snowboarder en 365 dagen per jaar geopend. Nederlands allernieuwste indoor ski- en snowboardcentrum is de droom van elke skiër en snowboarder!

In April is de eerste sneeuw voor de twee pistes (een van 220 meter en een van 110 meter) gemaakt. “Dat duurt langer dan verwacht, maar dit komt omdat we gebruikmaken van een ’trust ice’-systeem. Dat is een arbeidsintensieve manier om sneeuw te maken, maar dat komt de kwaliteit ten goede. Halverwege juni hopen we de eerste trainingen aan onze skileraren te geven. Daarnaast hebben we ook contact met een reisbureau uit Lokeren, dat in de wintermaanden ski- en snowboardleraren met zijn wintersportklanten meestuurt. Die zijn buiten het wintersportseizoen ook bij ons actief.”De skihal heeft naast de twee pistes ook twee evenementenzalen voor elk maximaal vierhonderd mensen, waar bijvoorbeeld personeelsfeesten kunnen plaatsvinden. Het restaurantgedeelte telt tweehonderd plaatsen. “Daarbij gaan we uit van een zelfbedieningsconcept, enigszins vergelijkbaar met La Place bij Vroom en Dreesmann. Ook komt er een snowcafé voor jongeren van zestien tot twintig jaar, waar je in de weekenden kan uitgaan. Voor die doelgroep is in Terneuzen op dit moment maar weinig te doen”, zegt directeur Judith Dingemanse van SnowBase.

Ook Aquasoft Watersystems is van de partij met hun jarenlange ervaring in het leveren van waterbehandelingsproducten, Sneeuw en ijs bestaat uit zuiverwater, omdat wij voor de beste kwaliteit gaan hebben we gekozen voor het ’trust ice’-systeem  Vooral voor de bereiding van al dat sneeuw hebben onze sneeuwmachines speciaal water nodig,  mede door de toevoeging van de Aquasoft zouttabletten wordt de kwaliteit van de Sneeuw als gewenst. Het vriespunt van zout zuiverwater ligt hoger als bij zoetwater.

SnowBase biedt de klant het gehele jaar een wereld van wintersport met een breed scala aan activiteiten en evenementen. De sneeuwpiste vormt het hart van dit snow- en plesure paradijs van maar liefst 6 ha. in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen.

Start typing and press Enter to search