Wijk en zorgcentrum D’ Olle Witte Schoule is een centrum voor dagbesteding waarbij vanaf november 2007 ook de mogelijkheid tot wonen wordt aangeboden. De capaciteit van de dagbesteding is 32 cliënten waarvan 24 cliënten de mogelijkheid hebben om op de locatie te wonen. D’ Olle Witte Schoule is gelegen in het landelijke dorp Vriescheloo ( Groningen )  in een nostalgische, bosrijke omgeving. De organisatie is ontstaan vanuit een ouderinitiatief en wordt vanuit een oudercollectief bestuurd.
De dagbesteding is gehuisvest in het voormalige gelijknamige restaurant. Het gebouw heeft een huiselijke en sfeervolle uitstraling. De dagbesteding richt zich op het bieden van ontplooiing aan de verstandelijke gehandicapte medemens en wordt geboden in een veilig en ontspannen werkomgeving.

Er wordt aandacht geschonken aan zowel psychische, lichamelijke en sociale ontwikkelingen. De zelfredzaamheid van de deelnemers krijgt speciale aandacht. De deelnemers kunnen afwisselend op de volgende groepen werken: Hout- en tuingroep, de keuken, de dienstengroep en de klei- en kaarsengroep. De producten die de deelnemers maken worden in ons winkeltje of op markten verkocht.

De zorgappartementen welke aan het gebouw van de dagbesteding zijn gekoppeld zijn gereed en per november 2007 wonen er diverse cliënten in het appartementencomplex wonen. Hier wordt 24 uurszorg verleend. Op deze wijze biedt de stichting een beschermende sfeer van wonen/werken en recreëren op één locatie.

Het complex is ondanks de grootte toch kleinschalig van aard, waardoor de huiselijke situatie goed is na te bootsen. Zowel de deelnemers als het personeel zullen hierbij een plezierig gevoel hebben, dan wel krijgen. Vooral de gemoedelijkheid tussen alle deelnemers en het personeel is een goede basis. Naast het verder ontwikkelen, staat vooral plezier voorop! De begeleiding geschiedt door professionele medewerkers. De directe aansturing van de organisatie wordt gerealiseerd door het dagelijks bestuur/teamleid(st)er. De gehele organisatie inclusief het vervoer is in eigen beheer.

Het restaurant m.n. de keukenafdeling is reeds vanaf 1996 voorzien van een Aquasoft Wateronthardinginstallatie, een waterontharder beschermt alle apparatuur tegen kalkaanslag, Het werken met zachtwater en de voordelen zijn zo divers dat de directie heeft besloten op ook alle appartementen aan te sluiten op een nieuw geplaatste waterontharder, de techneuten van Aquasoft zullen de eerste week van juni 2010 de installatie opleveren aldus Dhr. R.J. Blommenstijn directeur van het centrum.

Kortom D’ Olle Witte Schoule biedt wonen/werken en recreëren op een professionele en geborgen wijze aan.

Start typing and press Enter to search