World Servants is een christelijke organisatie die scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen bouwt met hulp van teams van jongeren en volwassenen uit Nederland.

In veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan goede woningen of gebouwen voor onderwijs en gezondheidszorg. De toekomst van veel kinderen en volwassenen ziet er daardoor niet goed uit. World Servants wil hier verandering in brengen door deelnemers te activeren en fondsen te werven voor de World Servants projecten. Het motto van World Servants is ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’.

Er wordt in alle delen van de wereld gewerkt door vrijwilligers, meestal in dorpjes en plaatsen waar voor ons zo normale zaken niet aanwezig zijn zoals zuiverwater en/of elektriciteit, vandaar dat alle bouwteams hun eigen waterzuivering meenemen vanuit Nederland, eenvoudige handpompen die geplaatst worden in b.v. een riviertje en dan middels een speciaal filtratiesysteem het water drinkbaar maakt zonder er ziek van te worden. In 2007 heeft Jan v/d Leest van World Servants  Aquasoft Watersystems benaderd om voor de bestaande Waterpompen een alternatief te ontwikkelen c.q. te verbeteren. In samenwerking met een techneut Dhr. Bram Huisman heeft Aquasoft Watersystems een 4-tal nieuwe filtratiesystemen ontwikkeld en geproduceerd, de systemen zijn verfijnd hebben een geweldige capaciteit met zeer hoog filtratiegehalte. Na een seizoen ervaring met de nieuw ontwikkelde toestellen zijn de gebruikers erg tevreden en Word Servants zal komende jaren alle systemen vervangen door die van Aquasoft.

Start typing and press Enter to search