Elke morgen beginnen de bakkers van Bakkerij Riedstra te Veendam met frisse moed in hun bakkerij om het brood te maken. Ze hebben de beschikking over een modern ingerichte bakkerij die voldoet aan de eisen van de hedendaagse bakkerij. In de bakkerij die een oppervlakte heeft van ca 300 m2  maken ze dagelijks een breed assortiment producten, voor horeca, catering, verzorgingstehuizen etc…..

Tevens is bakkerij Riedstra een erkend leerbedrijf. Jonge bakkers kunnen bij ons het vak leren om later als vakman aan het werk te kunnen.

In de afdeling banketbakkerij maken de Riedstra banketbakkers dagelijks een breed assortiment gebak. het assortiment bestaat uit ca 40 soorten. Eén van de specialiteiten is het Mirakeltaartje. Deze is gevuld met appels en een speciale room. Riedstra’s  Friesche Oranjekoek, gemaakt naar traditioneel recept is zeker een aanrader. Bruidstaarten worden gemaakt  in verschillende maten, vormen en kleuren.

De winkel  van Riedstra’s bakkerij is in juni 2002 volledig verbouwd, Eenmaal in de winkel voelt u de warmte, de sfeer en de geur van versgebakken brood. U ziet een ruime winkel, waar elk product op de juiste manier wordt gepresenteerd. De klanten wordt geholpen door ervaren verkoopsters. Zij kunnen u volledig informeren over al onze producten. Naast een breed assortiment brood en banket, biedt Riedstra een grote variatie aan koek en streekproducten In de gezellige koffiehoek kunt u genieten van versgezette koffie. U kunt hierbij natuurlijk een gebakje of één van onze andere lekkernijen uit proberen. De winkel van Riedstra bakkerij wordt omschreven als “ Een winkel in de sfeer van Anton Pieck in hedendaagse stijl”

Zachtwater is broodnodig binnen ons bedrijf, al het binnenkomende leidingwater komt eerst door een Aquasoft waterontharder, een onmisbaar apparaat binnen een moderne bakkerij. Vooral in de producten die wij maken is Zachtwater belangrijk i.v.m. houdbaarheid en smaak maar vooral is kalkvrijwater belangrijk voor de apparatuur, we hoeven b.v. nooit meer de stoompijpen in de ovens te ontkalken ook in de boilers en vaatwassers hebben we geen kalkaanslag, dit bespaart natuurlijk op de reparatie kosten van apparatuur en voorkomt storingen.
Bakkerij Riedstra werkt al 15 jaar met een waterontharder van Aquasoft Watersystems, wegens uitbreiding en toename van de productie wordt er in Januari 2008 de bestaande installatie vervangen door de Smartwater GE-45 Hyflow waterontharder van General Electric, een installatie met compacte afmetingen en enorme capaciteit.

Aquasoft Watersystems is al reeds 15 jaar leverancier bij ons bedrijf, jaarlijks wordt de installatie keurig onderhouden en gedesinfecteerd door de technischedienst. Aquasoft is een bedrijf die verstand heeft van waterontharders, problemen met kalkaanslag worden keurig opgelost, binnen ons bedrijf is Zachtwater onmisbaar en broodnodig aldus Bakker Riedstra.

Start typing and press Enter to search