Op woensdag 23 mei is onder grote belangstelling het Kulturhus de Klaampe in Westerhaar geopend. Het gehele dorp was uitgelopen om aanwezig te zijn bij de opening van dit bijzondere gebouw. Tijdens de opening nam een viertal sprekers het woord, waaronder gedeputeerde Piet Jansen, directeur Dick Netters en Burgemeester Helmer Koetje. Tevens reikte de burgemeester een lintje uit aan huisarts Gerald Nillessen. Dhr. Nillessen geldt als kartrekker van het medische deel van het Kulturhus, hetgeen een unieke combinatie van voorzieningen heeft opgeleverd. Vervolgens werd het Kulturhus officieel geopend met de onthulling van het kunstwerk dat buiten voor het Kulturhus prijkt.

De vertaling van ‘klaampe’ is verbindingsteen en dit Kulturhus is voornemens dit bij uitstek waar te maken. De onderdelen sport, welzijn en cultuur, zorg, educatie en sociaal werk zijn ruim vertegenwoordigd in het nieuwe Kulturhus. Uniek is toevoeging van een zorgpoot: mede dankzij initiatief van enthousiaste huisartsen, fysiotherapeuten, logopediste, opticien etc. is er een excellente eerstelijns zorgvoorziening ontstaan.

Bij het realiseren van o.a de waterbehandeling in dit zeer moderne en innovatieve project is Aquasoft Watersystems ingeschakeld geen onbekende voor de Bedrijfsleider Dhr. Martin Krikken, ook op onze oude locatie maakte wij al jaren lang gebruik van een Aquasoft wateronthardings-installatie.  We hebben hier zeer hardwater in Westerhaar, zonder Waterontharder krijg je direct problemen in de horeca afdeling maar ook aanslag in al de douche ruimtes kunnen we niet gebruiken. De Installaties zijn dusdanig geplaatst dat we nergens meer last hebben van kalkaanslag , dus wij klaampen ons vast aan Zachtwater dat geeft pas voordeel alsdus Martin Krikken.

Start typing and press Enter to search