Februari 2013

Van der Linde is een familiebedrijf dat sinds 1959 actief is in de aardappelhandel.
Begin negentiger jaren is in Emmeloord gevestigde bedrijf gestart met de handel in peen.
Al de producten komen, voor 95%, uit de kwalitatief hoogwaardige polders en wordt er geëxporteerd over de hele wereld.

Tevens is dit innovatieve bedrijf Van der Linde B.V gespecialiseerd  in de handel, opslag en verwerking van aardappelen en peen. Laatst genoemd product wordt bij Van der Linde koel- en vriesbedrijf B.V. opgeslagen. Hiertoe hebben is er beschikking over 60.000m3 mechanische gekoelde ruimten.

In 2004 is het bedrijf gestart met het wassen, sorteren en verpakken van peen die onder de naam Terra D’or op de markt wordt gebracht.

Hiertoe is een geheel nieuwe hypermoderne verwerkingslijn ontworpen.
Belangrijk deel van de verwerkingslijn is de behandeling van het water, Zuiver en kalkvrijwater is waar de peen mee worden gewassen “: aldus Taco van der Linde. Ons bedrijf beschikt over een eigen grondwaterinstallatie die per dag wel 40.000 lt. kan verwerken. Voor het verwijderen van o.a. het kalk uit het water hebben we Aquasoft Watersystems benaderd. Een specialistisch bedrijf die kennis van zaken heeft en beschikt over een prima serviceorganisatie.

De wateronthardings-installatie bestaat uit een harskolom die door een procescomputer wordt bestuurd, Het zoutreservoir is geschikt voor totaal 1500 kg zouttabletten die verpakt zijn in BigBags.

Tot de afnemers van het bedrijf Van der Linde B.V behoren o.a. kleinverpakkers en de verwerkende industrie in zowel binnen- als buitenland.

Start typing and press Enter to search