Al weer enige tijd is dit nieuwe, modern en warm ingerichte restaurant ’t Kookpunt  in de Leeuwarder binnenstad aan de Eewal 54 open. Nieuw is de mooie zithoek in de kelder waar de gast eerst een aperitief kan nuttigen. Daarnaast is deze kelderruimte zeer geschikt voor diners voor groepen tot 25 personen. Echter kunnen de gasten ook dineren of lunchen op ons prachtige terras.

In Januari 2009 hebben Annemiek en Jaap Zijlstra eigenaar van visrestaurant De Tjotter, samen met zoon Syb, het voormalige Spijslokaal op de Eewal 54 in Leeuwarden overgenomen De naam van het restaurant is veranderd, de inrichting is gemoderniseerd en opgefrist verder zal aan de bedrijfsvoering en kookstijl niet al te veel veranderen omdat Syb als kok en later als chefkok al vijf jaar voor de voormalige ondernemer van het Spijslokaal het gezicht van de keuken heeft bepaald. Wel zal de ware visliefhebber hier nu uitstekend terecht kunnen omdat de jarenlange ervaring met vis in Harlingen zal worden meegenomen in de visgerechten in Leeuwarden.

Naast de lekkere vlees- en vegetarische gerechten, kunt u ook vele verse visgerechten eten waarvan de vis vers uit Harlingen komt. Logisch, de ouders van eigenaar en chef-kok Syb hebben in Harlingen een viswinkel en een visrestaurant ( De Tjotter )  De Tjotter, het enige echte Visrestaurant in Harlingen, ligt aan de mooiste getijdenbinnenhaven van Nederland in het centrum van het oude havenstadje. In De Tjotter, een visrestaurant bij uitstek, kun je zowel binnen als buiten uitgebreid lunchen en dineren. Het uitzicht vanaf het terras over de Noorderhaven en de oude Grote Sluys is fenomenaal. de keuken kan je omschrijven als klassiek in een modern jasje met veel Belgische invloeden, dus respect voor de smaak en structuur.

Kalkaanslag :: Een grote ergernis is al die kalkaanslag aldus Syb, die aanslag in je vaatwasser en op je glaswerk en op de werkbladen, we hadden wel een heel klein wateronthardertje staan, net zo groot als een koelbox, maar die heeft het nog nooit goed gewerkt, het was een of ander apparaat met tandwielbesturing. Mijn ouders werken in Harlingen al sinds 1994 met een waterontharder van Aquasoft, We hebben Aquasoft gebeld en de technische specialist heeft direct een nieuw toestel geplaatst , volledig computer gestuurd en er kan 50 kg zout in het reservoir, Wij hebben nu geen kalkaanslag meer in ons bedrijf en dat willen we graag zo houden. Aquasoft is een bedrijf met specialisten in huis en levert een prima product maar vooral een geweldige service.

Wij nodigen iedereen uit om kennis te maken met ons prachtige bedrijf, waar gekookt wordt met zachtwater, welkom in ’t kookpunt.

Start typing and press Enter to search