Een veel voorkomend probleem bij bestaande waterontharders is dat regelmatig de zoutbak onvoldoende gevuld is,  meestal is dat de klant vergeet om zouttabletten bij te vullen, of de waterontharder staat op een plaats waar je niet dagelijks komt om te inspecteren b.v. onder een kruipluik of in een kelder. Een kleine waterontharder met b.v. 4 kg zoutblokken moet zeer regelmatig gevuld worden, een lege zoutbak heeft tot gevolg dat de waterontharder niet optimaal meer spoelt en dus niet goed meer onthard, de klant komt er meestal te laat achter met alle negatieve gevolgen vandien. ( kalkaanslag , bacteriële vorming e.d. )

De nieuwste waterontharders zijn optioneel uitgevoerd met een zoutalarmsysteem, middels een knipperlampje of een buzzer waarschuwt de computer de klant dat er zout bijgevuld moet worden.

Aquasoft Watersystems heeft nu een zoutalarm systeem in hun verkoopprogramma genomen , die  zeer eenvoudig in bestaande waterontharders geplaatst kunnen worden.  Dit “zoutniveau alarm”  systeem is te monteren in alle merken en types waterontharders.
Dit apparaat werd speciaal ontworpen voor huishoudelijke, en industriële waterverzachters.

Het  apparaat is incl. voeding, ingebouwde alarmzoemer en LED-lichtindicatie, deze is verbonden met een sensor die bovenop het zout kijkt. Het apparaat is zeer compact  en kan desgewenst eenvoudig aan de muur bevestigd worden.

De lichtindicaties gebeuren door middel van 2 Led lampjes: “groen” continu brandend bij geen alarm en “rood” knipperend bij alarm. Men heeft de keuze om de zoemer via een schakelaar op hoge toon, lage toon en uit te zetten. (de lichtindicators zijn altijd actief zichtbaar). Pas wanneer het alarm in werking treed, zal men de inhoud van de zoutbak hoger op moeten vullen  dan de ingestelde minimum detectielijn.
Het detectiebereik is van 14cm tot en met 120cm, en kan dus op alle mogelijke zoutbakken gemonteerd worden.

De detectieafstand wordt via een “teach-function” knop die men 2 seconden ingedrukt houdt vastgezet, en blijft behouden zelfs bij stroomuitval.
Voor optimale werking van uw waterontharder is een voldoende zout een vereiste, voor een bedrag van rond de 75 euro kan Aquasoft Watersystems  al een Zoutniveau alarm systeem leveren.

Start typing and press Enter to search