MonteCristo de nieuwe tropische verrassing op het Marie Heinekenplein

April 2012

Er is heel wat lef, wilskracht en ambitie voor nodig om in deze zware economische tijden een nieuwe horecazaak te openen. De twee Amsterdamse horecaondernemers Bouke de Jong en Raymond van ’t Hooft twijfelden geen moment en besloten de oude Beiaard te renoveren en lieten zich inspireren door de Zuid- Amerikaanse cultuur.
Op 14 april 2012 openen zij officieel de deuren van MonteCristo.

In tijden van crisis is het als horecaondernemer essentieel om te blijven innoveren. De Jong en van ’t Hooft zien vooral kansen in sociale innovaties. Zo merkten de twee Amsterdammers op dat er een groot tekort is aan Zuid-Amerikaanse invloeden binnen de Amsterdamse horeca. Met MonteCristo bieden zij liefhebbers van de Zuid-Amerikaanse en Caribische cultuur een locatie waar zij elkaar kunnen ontmoeten en hun passie voor deze cultuur kunnen delen.
De sociale interactie vindt hoofdzakelijk plaats tijdens de dagelijkse danslessen van professional Ivan Poschi waar zowel beginnende als gevorderden kunnen dansen op onder andere salsa, merengue, zouk en bachata. Niet alleen dans, maar ook de huisgemaakte cocktails en de uitgebreide menukaart met Zuid-Amerikaanse en Caribische invloeden geven het Latin- gevoel een extra dimensie.
Van 9 tot en met 15 april, is MonteCristo nog niet officieel geopend, maar kunnen bezoekers van proeflessen bijwonen onder leiding van Extremos Dance School.

De bereiding van al die exclusieve gerechten vindt plaats in de professionele horecakeuken, ook in Amsterdam is zachtwater onmisbaar ter bescherming van apparatuur maar ook een perfecte basis voor de ingrediënten, vooral op het gebied van hygiëne kan een horecakeuken niet zonder waterontharder, Aquasoft Watersystems draagt zorg voor jaarlijks onderhoud en levert o.a. het regeneratiezout.

Start typing and press Enter to search