Rotterdam Maart 2013

Meneba is een marktgeoriënteerde organisatie. Het bedrijf doet aan ontwikkelen, produceren en vermarkten van grondstoffen en functionele ingrediënten op basis van granen. Die toepasbaar moeten zijn in de vele processen van hun klanten. De focus ligt op bakkerijen, ambachtelijk en industrieel, alsmede de voedingsmiddelenindustrie. Kortom, markten waar onze kracht ligt en waar wij kwaliteit, kennis en kunde willen en kunnen leveren.

Waterontharders :

In december 2012 werd Aquasoft Watersystems benaderd door de firma Meneba met de vraag of Aquasoft een renovatieplan wilde uit werken om de bestaande versleten wateronthardinginstallatie te vervangen door een geheel nieuwe installatie.

“onze eis is dat er minimaal 15.000 ltr per uur Zachtwater geleverd moet worden en tevens mag er geen drukverlies plaats vinden, tevens moet er rekening gehouden worden met een continue bedrijfsproductie van 24 uren & 7 dagen per week een totaal weekverbruik van 750.000 lt. met een gemiddelde waterhardheid van 10 Dh”  :: aldus Nico de Groot van Meneba.

In samenwerking met deskundige Frits v/d Kooij ( firma Fegon ) uit Alblasserdam is er een Mega Duplex onthardings-installatie geplaatst. De installatie bestaat uit 2 harscylinders van elk 800 lt. ionenhars en een groot zoutreservoir. De aansluitingen van de waterontharder zijn 3” gebaseerd op een hoog debiet per uur minimaal 15.000 lt./h

Meneba Rotterdam heeft zuiver en kalkvrijwater nodig voor het proces om o.a. granen te bewerken. De installatie is begin Februari gemonteerd en opgeleverd

Start typing and press Enter to search