Hotel de Zon in Ommen is de winnaar van de Dutch Hotel Award 2009. Ondernemer Ron Nijhof kreeg maandagochtend het verlossende telefoontje van de wedstrijdorganisatie.

In het hotel aan de Overijsselse Vecht kan de vlag in top. De overwinning komt na een spannende eindstrijd die enkele weken in beslag nam. De jury spreekt van een nek-aan-nek race tussen de drie finalisten. Behalve Hotel De Zon waren ook het Park Hotel in Amsterdam en Hotel Blooming in Bergen tot de eindronde doorgedrongen.

Uitstekend management
Het managementteam van Hotel De Zon krijgt de prijs voor uitstekend management in zwaar weer. In een tijd waarin kostenbesparing, personele stress en somberheid de sfeer bepalen, gaat het managementteam van De Zon Hotels & Restaurants de uitdagingen van de crisis slim, energiek en voortvarend aan. De strategie blinkt allereerst uit in eenvoud: gewoon goed gastheerschap bieden. Maar men is vooral creatief met beperkte (financiële) middelen.

Verrassend
De overwinning van De Zon is in die zin verrassend dat de afgelopen drie jaar steeds grote namen in het topsegment met de award aan de haal gingen. Dat de prijs in Ommen valt is het bewijs dat je niet perse vijfsterren hoeft te zijn om bij de top van het land te horen.

Vrijdag 12 juni uitreiking
Komende vrijdag wordt de award, een kussen uitgevoerd in kristal en chroom, op de gevel van het winnende hotel bevestigd. De Zon is het zesde bedrijf op rij dat de Dutch Hotel Award in de wacht sleept. De vakprijs voor uitstekend hotelmanagement werd zes jaar geleden gelanceerd.

Waterontharder
Hotel de Zon is voorzien van een Centrale Aquasoft waterontharder, het gehele pand incl. Hotelkamers en Horecakeuken wordt voorzien van kalkvrijwater, Kalkaanslag is ondenkbaar en ongewenst in dit prachtige complex. Een van de belangrijkste factoren om met een Aquasoft waterontharder te werken in een Hotel is de kosten besparende factor van o.a. reinigingsmiddelen gebruik en besparing op onderhoudskosten van o.a. apparatuur maar ook arbeidsuren om geen kalkaanslag meer te verwijderen. Aquasoft Watersystems wil o.a. via deze weg relatie feliciteren en complimenteren met het behalen van deze belangrijke Dutch Hotel Award 2009

Start typing and press Enter to search