“ Excuses fabrikant van Nutrilon babymelkpoeder ”

03 Mei 2013
“Schreeuwend tekort aan babymelkpoeder”,

“Chinezen kopen massaal Nederlandse voorraden op”

Enkele koppen uit de dagbaden op 3 Mei 2013, “Door de enorme vraag naar babymelkpoeder vanuit China kan het gebeuren dat in de schappen tijdelijk geen melkpoeder is te vinden, Nederlandse ouders grijpen daarom mis ! “

Baby voedingsmiddelen fabrikant bood in een pagina grote advertentie via verschillende dagbladen zijn excuses aan. Afgelopen maanden heeft Nutricia de bevoorrading van Nutrilon al flink verhoogd. In China heerst weinig vertrouwen in het melkpoeder dat in eigen land wordt verkocht, Veel poeder in de Chinese schappen bleek besmet te zijn met melanine.

Nutricia Cuijk B.V. is onderdeel van de Baby divisie van Danone en is volledig gespecialiseerd in het produceren en verpakken van hoogwaardige poedervormige producten voor dieet -, klinische- en zuigelingenvoeding. Nutricia Cuijk staat voor innovatie, vooruitstrevende techniek en kwaliteit vanwege de zeer hoge eisen die wij stellen aan de producten voor de kwetsbare doelgroepen: baby’s, ouderen en zieken. Binnen Nutricia Cuijk werken ongeveer 300 medewerkers en de laatste jaren is er een constante groei gerealiseerd.

De missie van Nutricia Cuijk is om het ‘Centre of Excellence’ te zijn in het maken van producten voor te vroeg geborenen, ultrafiltratieproducten en hydrolyseproducten voor Danone wereldwijd. De ambitie van Cuijk is om door Operationele Excellentie elke dag babyvoeding van de beste kwaliteit te leveren in de juiste hoeveelheid en op tijd.

Zachtwater is een van de belangrijkste onderdelen in het gehele bereidingsproces bij Nutricia te Cuijk, Kalk en kalkaanslag is ondenkbaar in een dergelijk productieproces.

De Waterontharders zijn geleverd door Aquasoft Watersystems en draaien momenteel op volle kracht en maken overuren mede vanwege de stijgende vraag naar de babymelkpoeder.  Aquasoft plaatste een Triplex installatie met een capaciteit van 40.000 ltr per uur.  Zouttabletten worden geleverd in BigBags van 1000 Kg.

Start typing and press Enter to search