Sinds 1937 staat droge worst van Steneker bekend om z’n hoogwaardige, ambachtelijke kwaliteit. De unieke receptuur van de klassieke Friese en de met kruidnagel verfijnde Groninger droge worst berust op een eerbiedwaardige familietraditie.

De gebroeders Steneker, leerden het worst maken van vader Steneker, een ambachtelijk slager met een speciaal talent voor het vervaardigen van overheerlijke droge worst. Zijn technieken en recepturen werden door ons en inmiddels ook onze zonen ­ in de loop der jaren steeds verder verfijnd. Eersteklas vlees wordt door ons op vakkundige wijze gemalen, gekruid, gerookt en gedroogd. We streven naar droge worsten met een fijne, rulle structuur, een goede verhouding tussen stevigheid en sappigheid en een karakteristieke, volle smaak.

Sinds 1998 beschikken we over een hypermoderne worstfabriek met EEG-erkenning en sinds maart 1999 zijn we EDI-gecertificeerd. Gestroomlijnde productiemethoden en totale procesbeheersing garanderen een constante kwaliteit van het eindproduct. En zo combineren wij, de worstmakers uit Fryslân, echt, ouderwets slagersvakmanschap nu met de meest geavanceerde productietechnologie. Binnen deze technologie is een Aquasoft waterontharder onmisbaar, het gehele bedrijf wordt dagelijks gereinigd met zachtwater, de RVS machines,onderdelen vloeren en wanden. We kunnen geen kalkaanslag gebruiken binnen ons bedrijf, wij willen alleen maar kwaliteit. Aquasoft Watersystems is bij ons al jaren de leverancier van deze apparatuur. De installatie werkt probleemloos dankzij een preventief onderhoudsprogramma.

Voor de conveniencemarkt leveren wij ook extra lang houdbare droge worst in vacuümverpakking. Ter onderscheiding van de verkoop zorgen wij voor optimale productpresentatie middels functionele displays. Daarnaast wordt op het gebied van marketing en distributie nauw samengewerkt met wederverkopers. Ook wordt er geproduceerd onder private label.

Gebroeders Steneker bv hebben het BRC-certificaat op higher level behaald. BRC(Britisch Retail Consortium) is afkomstig uit Groot Brittanië en opgesteld door grote supermarktorganisaties. In de BRC-norm zijn eisen omschreven waaraan een producent van voedingsmiddelen moet voldoen ten aanzien van o.a. bouwtechnische aspecten, voedselveiligheid en hygiëne. Een onafhankelijke erkende instelling, in dit geval Lloyds Register Quality Assurance, geeft bij goedkeuring een certificaat af. Wij zijn trots op dit certificaat, het onderstreept maar weer hoe serieus, schoon & kalkvrij en veilig er bij ons gewerkt wordt.

Start typing and press Enter to search