Maart 2013

Een uitnodigende rode loper die de toegang verleent tot de Energie Bespaardagen bij Technies Buro de Vries te Drachten, is de start van een enerverende rondgang in de wereld van energiebesparing.

Na de vriendelijke ontvangst door de eigenaren, Kornelis en zijn vrouw Grytsje Bijlsma, waant de bezoeker zich direct in een vertrouwelijke en warme omgeving. Een prachtig ingerichte beursruimte is het resultaat van een intensieve voorbereiding en samenwerking tussen de organisatie en de standhouders.

Als bezoeker wordt je omringt door allemaal innovatieve en technische maar ook zeer praktische apparaten die ten doel hebben om nog meer energie te besparen. De nieuwste trends op het gebied van LED verlichting en schakeltechnieken.
Maar natuurlijk ook de nieuwste Centrale verwarmingsketels die aan de hoogste normen voldoen qua uitstoot en energieverbruik.

Tevens kan de bezoeker breed geïnformeerd worden door het deskundige personeel van De Vries over de mogelijkheden van het thuis opwekken van energie,  bv. elektriciteit via zonnepanelen of zelfs door het plaatsen van een warmtepomp.
Een warmtepomp onttrekt uit het grondwater energie die via een warmtewisselaar de vrijgekomen energie omzet in warmte voor het verwarmen van de radiatoren of vloerverwarming in de woning.

De bezoeker die denkt aan het renoveren van de badkamer kan te kust en te keur zich laten informeren over sanitair en badkranen en douche mogelijkheden, terugwinning van energie uit het douchewater en waterbesparende douchekoppen.

Op het gebied van energiebesparend maatregelen kan men dan vandaag aan de dag ook niet meer zonder een waterontharder. Een waterontharder bespaart veel meer dan je zou vermoeden, een voorbeeld van het besparen op energie en milieubelastende zeepmiddelen is o.a. de vaatwasser. Met een vaatwasser die aangesloten is op een waterontharder bespaart een 4 persoonshuishouden al ruim 75 euro op jaarbasis,
terwijl de totale besparingen zo rond de 450 tot 600 euro liggen bij een gezin van 4 personen.

De bezoekers van de Energie Bespaardagen bij Technies Buro de Vries, kunnen terug zien op een inspirerende ontmoeting met huidige en toekomstige technieken waar veel Energie mee te besparen valt.

Technies Buro De Vries is sinds 2005 reeds dealer van Aquasoft Waterontharders en kan de eindgebruiker ruim informeren over al de voordelen van Zachtwater, ook het motto van de Vries is “Zacht water Hard nodig”

Start typing and press Enter to search