Mei 2015

“Particuliere waterontharders in 2015
ook uitgerust met Desinfectie systeem”

Een collectieve drinkwater installatie voorzien van een waterontharder ( Hotel, Zieken & Verzorgingstehuizen e.d.) zijn verplicht volgens de drinkwaterwet  regelmatig het drinkwater te laten keuren op kwaliteit o.a. legionella en bacteriën, indien er Centrale waterontharding of lijn-ontharding  wordt toegepast moet er tevens  jaarlijks een verplichte meting worden uitgevoerd ,een z.g. Meetrapport , Een belangrijke parameter is o.a. de hoogte van de aanwezige bacteriën in het drinkwater. Door minimaal jaarlijks de waterontharder preventief te ontsmetten tijdens een onderhoudsbeurt wordt de groei van bacteriën voorkomen. Ook is het mogelijk om de waterontharder te voorzien van een desinfectie apparaat te plaatsen een z.g. Ghlorine-generator die middels elektrolyse zoutwater tijdens de spoelbeurt omzet in een Chlooroplossing, Al jaren was deze apparatuur beschikbaar voor de grotere en industrie toestellen.

Ook voor particuliere waterontharders:

Een particuliere of individuele drinkwater installatie is niet bij wet verplicht om het water jaarlijks te laten keuren , echter is het wel aan te bevelen om minimaal 1 x per jaar het toestel te desinfecteren. Dat kan nu ook automatisch !

Per 2015  levert Aquasoft Watersystems als optie* deze ook deze Chlorine Desinator voor de kleinere en huishoudelijke Ultra toestellen. Dus niet alleen maar kalkvrij maken van het harde leidingwater maar ook word het toestel bij elke spoelbeurt gereinigd en ontsmet met een exact direct geproduceerde Ghlorine-oplossing. De “ Aquasoft Desinator ” wordt eenvoudig geplaatst op de bestaande besturingklep en is volledig geïntegreerd in het pekelsysteem van de waterontharder.

Puur preventief bij elke spoelbeurt:

Een Aquasoft waterontharder bestaat o.a. uit een kolom / cilinder gevuld met duizenden harsbolletjes en een zoutreservoir, het hele proces wordt gestuurd door een geavanceerde computer. In de harskolom met al die harsbolletje is de mogelijkheid aanwezig dat er ongewenste bacteriegroei plaats kan vinden. Tijdens de inzuiging met regeneratiezout wordt via de “Desinator” d.m.v. elektrolyse een deeltje chloor aangemaakt dat samen met het pekelwater langs de duizenden harsbolletjes heen word gezogen en het gehele harsbed word gedesinfecteerd. Bij elke keer dat de waterontharder wordt gespoeld wordt het systeem ook ontsmet en de groei van bacteriën tegengehouden. Tijdens het spoelen van de waterontharder kan er geen chloor in het drinkwater terecht komen

desinator-aquasoft-waterontharders

Start typing and press Enter to search